סקירה מקצועית על אלפא רומיאו סטלביו – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

ברוכים הבאים לפורטל הרכב PRK! היום צוללים לעומק של מכונית שפונה ישירות ללב, ולא רק לראש. אנחנו מדברים, כמובן, על אלפא רומיאו סטלביו (Alfa Romeo Stelvio). ג’יפון פרימיום איטלקי שמבטיח שילוב נדיר של סטייל, תשוקה ודינמיקה. הוא נקרא על שם מעבר ההרים המפורסם באיטליה, דרך מפותלת עם 75 פיתולים חדים. זה כבר רומז למה היצרן האיטלקי מכוון כאן.

הסטלביו נחשב לאחד הדגמים החשובים ביותר עבור אלפא רומיאו בעשור האחרון. הוא היה הראשון שלהם בקטגוריית ה-SUV, קטגוריה ששולטת בשוק הרכב העולמי וגם בישראל. ההצלחה שלו קריטית להישרדות ולצמיחה של המותג האגדי הזה. הוא ממוקם בקטגוריית ג’יפוני הפרימיום בגודל בינוני. זו ליגה תחרותית במיוחד. הוא מתמודד ראש בראש מול שחקנים ותיקים ומבוססים.

בישראל, המתחרים העיקריים שלו כוללים את ב.מ.וו X3 (BMW X3), מרצדס GLC (Mercedes-Benz GLC), אאודי Q5 (Audi Q5), וולוו XC60 (Volvo XC60) ולעיתים גם לקסוס NX (Lexus NX) או פורשה מקאן (Porsche Macan) בגרסאות הבכירות. הסטלביו מנסה למצב את עצמו כאלטרנטיבה הדינמית והמעוצבת יותר בחבורה הזו. הוא פונה לקהל יעד שמחפש רכב שימושי ויוקרתי, אבל לא מוכן להתפשר על חווית הנהיגה. הוא פונה גם למי שמחפש משהו קצת פחות שגרתי ברחוב הישראלי, בולט יותר מה”גרמניות” הנפוצות.

בסקירה המקיפה הזו, נצלול לכל היבט של הסטלביו. נבחן את העיצוב החיצוני והפנימי שלו לעומק. נפרט על הטכנולוגיה, האבזור ומערכת המולטימדיה. נעמיק ביחידות ההנעה, הביצועים והשאלה הבוערת של צריכת דלק או אנרגיה. נדבר על חווית הנהיגה, הבטיחות, המחיר בישראל ורמות הגימור. כמובן, לא נשכח לסכם את כל היתרונות והחסרונות ולתת את חוות דעתנו הסופית. נתייחס גם לחוות דעת גולשים שכבר הספיקו לנהוג בו ולחיות איתו.

עיצוב חיצוני – המראה האיטלקי שלא משאיר אדישים

קשה לדבר על אלפא רומיאו בלי להתחיל בעיצוב. והסטלביו? הוא פשוט יצירת אמנות על גלגלים, לפחות למי שמתחבר לשפה העיצובית האיטלקית. הרושם הכללי הוא של רכב אתלטי, זורם ומלא נוכחות, גם כשהוא עומד בשקט. הפילוסופיה העיצובית כאן היא שילוב של אלגנטיות ספורטיבית עם פרופורציות נכונות. הוא לא נראה כמו SUV מנופח או מגושם. הוא נראה יותר כמו מכונית סדאן ספורטיבית שהוגבהה מעט, וזה מחמיא לו מאד.

בחזית, כמובן, שולט גריל ה-“טרילובו” האייקוני של אלפא רומיאו. המשולש ההפוך שמחייב למקם את לוחית הרישוי בצד (מה שמקפיץ חלק מהאנשים, אבל זה חלק מהחבילה). סביבו יחידות תאורה ראשיות צרות ומחודדות שמקנות לו מבט אגרסיבי ודינמי. העיצוב כולו נקי יחסית, עם כונסי אוויר גדולים בפגוש התחתון שמדגישים את האופי הספורטיבי.

מהצד, הסטלביו שומר על קווים זורמים. צללית הקופה-לייק שלו עם קו גג המשתפל לאחור מעניקה לו מראה דינמי. קו המותניים גבוה יחסית, ובתי הגלגלים תפוחים ומרשימים, במיוחד בגרסאות המאובזרות עם חישוקים גדולים. בחלק האחורי, הפנסים הדקים והרחבים מודגשים על ידי פס כרום דק שמחבר ביניהם (בדגמים המעודכנים). הפגוש האחורי כולל בדרך כלל דיפיוזר קטן ופתחי מפלט כפולים (או מרובעים בגרסאות ספורטיביות כמו הוולוצ’ה או הקוואדריפוליו). עיצוב דלת תא המטען נקי ומשתלב היטב עם כלל העיצוב.

חישוקי הגלגלים המוצעים בישראל משתנים בהתאם לרמת הגימור. בדרך כלל, הם מתחילים בגודל 18 אינץ’ ומגיעים עד 20 אינץ’ או אפילו 21 אינץ’ בגרסאות הבכירות. העיצובים לרוב מרהיבים, עם סגנונות שמדגישים את המראה הספורטיבי של הרכב. הנוכחות הכביש של הסטלביו חזקה מאד. הוא נראה נמוך ורחב יותר מרוב המתחרים בקטגוריה שלו, גם אם המידות הפיזיות דומות. הוא בהחלט גורם להרבה מבטים ברחוב.

עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח – היכן שהאיטלקים מנסים לצמצם פערים

כשנכנסים לתא הנוסעים של הסטלביו, התחושה הראשונית היא ספורטיבית וממוקדת נהג. הקונספט העיצובי מורכב מקימורים אלגנטיים וקווים נקיים יחסית. יש כאן פחות “מסכי ענק” או גימיקים דיגיטליים מופרזים בהשוואה לחלק מהמתחרים הגרמניים, וזה דווקא יכול להיות יתרון למי שמחפש תא נהג קצת יותר קלאסי וממוקד נהיגה. ההגה גדול יחסית ובעל צורה ייחודית, עם כפתור התנעה גדול ואדום שממוקם עליו, ממש כמו במכוניות ספורט אמיתיות.

איכות החומרים בסטלביו עשתה קפיצת מדרגה משמעותית לעומת דגמי אלפא רומיאו ישנים יותר. בדגמים המעודכנים, תמצאו שימוש נדיב יותר בחומרים רכים ונעימים למגע על הדשבורד ובדיפוני הדלתות העליונים. עור איכותי מכסה את המושבים וההגה (ברמות גימור גבוהות), ובחלק מהגרסאות יש גם עיטורי עץ או אלומיניום אמיתיים שנראים ומרגישים יוקרתיים. עם זאת, עדיין ישנם אזורים נסתרים יותר בתא הנוסעים שבהם ניתן למצוא פלסטיק קשיח יותר. איכות ההרכבה טובה ברובה, אבל ישנם דיווחים על קרקושים קלים בחלק מהמקרים, נקודה שבה המתחרים הגרמניים עדיין מציבים רף גבוה יותר.

הנדסת האנוש טובה בדרך כלל, אך יש כמה מוזרויות קטנות שצריך להתרגל אליהן. מיקום פקדי בקרת האקלים נוח ותפעולם אינטואיטיבי, ויש עדיין כפתורים פיזיים לפונקציות חיוניות, וזה יתרון בעיני רבים. מערכת המולטימדיה נשלטת גם דרך מסך מגע וגם דרך חוגה מרכזית בקונסולה בין המושבים. ראות החוצה טובה בחלק הקדמי, אך עשויה להיות מעט מוגבלת בחלק האחורי עקב קו הגג המשתפל והשמשה האחורית הקטנה יחסית. מצלמת רוורס וחיישני חניה חיוניים כאן.

נוחות ותמיכת המושבים הקדמיים מצוינות. המושבים עוטפים ותומכים היטב, ומציעים תנוחת נהיגה נמוכה יחסית וספורטיבית לאס.וי.וי. גם בנסיעות ארוכות הם נוחים למדי. המושבים האחוריים נוחים לשני נוסעים מבוגרים. מרווח הרגליים מאחור סביר בהחלט עבור הקטגוריה, ומרווח הראש טוב למרות קו הגג המשתפל, כל עוד הנוסעים אינם גבוהים במיוחד. מרווח הכתפיים טוב גם כן. הנוסע השלישי במרכז יסבול בדרך כלל מתווך העברה בולט.

נפח תא המטען בסטלביו עומד על כ-525 ליטר, נתון תחרותי למדי בקטגוריה. צורתו רבועה ושימושית למדי, וסף ההטענה אינו גבוה במיוחד. יש אפשרויות עיגון למטען ופתרונות אחסון קטנים נוספים בצדדים. עם זאת, אין לו את הגמישות או פתרונות האחסון המבריקים שתמצאו בחלק מהמתחרים. קיפול המושבים האחוריים יוצר משטח הטענה שטוח יחסית ומגדיל משמעותית את נפח ההטענה, מה שהופך אותו לשימושי גם להובלת פריטים גדולים יותר.

טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה – סטלביו מתקדם, אבל לא הכי

בצד הטכנולוגי, הסטלביו עבר מספר עדכונים מאז השקתו כדי להישאר רלוונטי בשוק המשתנה במהירות. מערכת המולטימדיה המרכזית עברה שיפור משמעותי בדגמים המאוחרים יותר. היא כוללת מסך מגע בגודל 8.8 אינץ’ (ברוב הגרסאות המשווקות בישראל) שממוקם באופן אינטגרלי בתוך הדשבורד. איכות התצוגה טובה, ומהירות התגובה השתפרה לעומת המערכות הראשונות, אם כי היא עדיין לא המהירה ביותר בקטגוריה. מבנה התפריטים הגיוני יחסית, ותפעול המערכת נוח גם באמצעות החוגה הפיזית. המערכת תומכת בקישוריות Apple CarPlay ו-Android Auto, בדרך כלל בחיבור חוטי, אם כי בגרסאות הכי עדכניות ייתכן גם אלחוטי. עוזר קולי קיים, אך אינו מהטובים שתמצאו בתעשייה.

לוח המחוונים הדיגיטלי (בגודל 7 אינץ’ בחלק מהדגמים או 12.3 אינץ’ בגרסאות המעודכנות ביותר) מציע תצוגה ברורה ונעימה לעין. הוא מאפשר תצוגה של נתוני נהיגה שונים, הוראות ניווט (אם כי לרוב מוגבלות), ומידע ממערכות הרכב. אפשרויות ההתאמה האישית קיימות, אך פחות מגוונות מאשר בלוחות מחוונים וירטואליים של מתחרים מסוימים.

איכות מערכת השמע הסטנדרטית טובה, אך לא מצוינת. בגרסאות המאובזרות יותר, מוצעת מערכת שמע משודרגת של הרמן קרדון (Harman Kardon) עם מספר רב יותר של רמקולים ומגבר חיצוני. איכות השמע בה בהחלט מרשימה יותר ומומלצת לחובבי מוזיקה.

מבחינת אבזור נוחות, הסטלביו מגיע עם מגוון רחב של פריטים בהתאם לרמת גימור. בקרת אקלים מפוצלת היא סטנדרט, וברמות הגבוהות יותר תמצאו חימום מושבים (קדמיים ואחוריים בחלק מהמקרים), אוורור מושבים, חימום הגה, גג פנורמי נפתח (לא מלא), כניסה והתנעה ללא מפתח, דלת תא מטען חשמלית ועוד. חלק מהטכנולוגיות הייחודיות של אלפא רומיאו מתבטאות במערכת הבורר מצבי נהיגה D.N.A (Dynamic, Natural, Advanced Efficiency) שמשפיעה על תגובת המנוע, הגיר, ההיגוי, ואפילו המתלים האדפטיביים (אם קיימים).

ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק – הלב הפועם של אלפא

זהו כנראה הסעיף החשוב ביותר עבור רכב שנושא את סמל אלפא רומיאו. בישראל, יחידת ההנעה הנפוצה ביותר בסטלביו היא מנוע בנזין טורבו בנפח 2.0 ליטר. מדובר במנוע עוצמתי וגמיש שמייצר 280 כוחות סוס ומומנט מרשים של 41 קג”מ הזמינים כבר מסל”ד נמוך. למנוע משודכת תיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית בעלת 8 יחסי העברה מתוצרת ZF, הנחשבת לאחת מתיבות ה- גיר הטובות ביותר בתעשייה. היא מהירה, חלקה ומגיבה מצוין.

עם נתונים כאלה, הביצועים מצוינים. תאוצה מ-0 ל-100 קמ”ש אורכת בסביבות 5.7-5.8 שניות, נתון שמציב אותו בחזית הקטגוריה. תחושת הכוח זמינה ומיידית בכל רגע, ותאוצות הביניים מרשימות ומאפשרות עקיפות בטוחות ומהירות. המנוע אומנם נשמע קצת מחוספס בסל”ד גבוה, אבל הוא מספק דחף מצוין.

ומה לגבי צריכת דלק? כאן הסיפור קצת שונה. עם מנוע בנזין חזק ברכב SUV, אל תצפו לנסים. נתוני היצרן (WLTP) עומדים על כ-10-11 ק”מ לליטר בנהיגה משולבת. במציאות, צריכת דלק ריאלית בנהיגה יומיומית משולבת תהיה בדרך כלל קרובה יותר ל-8-9 ק”מ לליטר. נהיגה אגרסיבית או עירונית פקוקה תוריד את הנתון הזה בקלות ל-6-7 ק”מ לליטר ואף פחות. חשוב לציין שבעוד שחיפוש “צריכת דלק” נפוץ גם בהקשר של רכבים חשמליים (להשוואת עלויות מול בנזין), הסטלביו הנפוץ בישראל הוא רכב בנזין טהור, כך שזה המונח הרלוונטי ביותר כאן. עלויות הדלק מהוות סעיף הוצאה משמעותי ברכב זה.

קיימת בישראל גם גרסת אלפא רומיאו סטלביו קוואדריפוליו (Quadrifoglio) המטורפת, עם מנוע V6 בנזין טווין-טורבו בנפח 2.9 ליטר, שמקורו בפררי, המייצר 510 כ”ס. גרסה זו מציעה ביצועים עוצמתיים במיוחד ותאוצה של כ-3.8 שניות ל-100 קמ”ש, אך היא גם יקרה משמעותית וצריכת הדלק שלה גבוהה בהרבה (ריאלית כ-5-6 ק”מ לליטר).

טעינה – סעיף לא רלוונטי ברובו לדגם בישראל (נכון לאפריל 2025)

נכון לתאריך כתיבת סקירה זו (אפריל 2025), אלפא רומיאו סטלביו המשווק בישראל אינו כולל יחידות הנעה היברידיות פלאג-אין או חשמליות מלאות. יחידת ההנעה העיקרית היא בנזין טהור. משמעות הדבר היא שסעיף זה המתייחס לקצבי טעינת AC ו-DC, זמני טעינה, סוגי מחברים וחווית טעינה ציבורית – אינו רלוונטי עבור הדגם הנפוץ בשוק המקומי. צריכת אנרגיה אינה מונח שמתייחסים אליו בהקשר של רכב בנזין.

אם בעתיד תושק בישראל גרסת פלאג-אין הייבריד (PHEV) או חשמלית מלאה (BEV) לסטלביו (שמועות על כך קיימות בהחלט כחלק מהמעבר של אלפא רומיאו לאלף החשמלי), אזי סעיף זה יהפוך להיות קריטי בסקירה. הוא ידרוש פירוט של גודל הסוללה, קצבי הטעינה המקסימליים (קילוואט), זמני הטעינה בעמדה ביתית (AC) ומהירה (DC), הטווח החשמלי המוצהר והריאלי, והתאמה לתשתית הטעינה הציבורית בישראל, שעדיין מתפתחת בהשוואה למדינות מסוימות באירופה.

חווית נהיגה והתנהגות כביש – הDNA של אלפא

אם קיימת סיבה אחת מרכזית לבחור בסטלביו על פני המתחרים המבוססים שלו, זוהי כנראה חווית הנהיגה. אלפא רומיאו הצליחו לעשות משהו מיוחד – ליצור SUV שנוהג כמו מכונית ספורט. המהנדסים שמו דגש עצום על הפלטפורמה (ג’ורג’יו), חלוקת משקל (קרובה ל-50/50) וכיול המתלים וההיגוי.

נוחות הנסיעה בסטלביו טובה בדרך כלל, אך לא רכה כמו בחלק מהמתחרים. המתלים מכוילים לצד הקשיח יחסית, במיוחד עם חישוקים גדולים וצמיגים נמוכי חתך. בכבישים עירוניים משובשים או מהמורות הוא יכול להרגיש מעט נוקשה. בכבישים בינעירוניים וסלולים היטב, הוא נוח ויציב, ומציע ריסון טוב של תנודות המרכב. רמת בידוד הרעשים סבירה לקטגוריה, אך לא יוצאת דופן. רעשי כביש וצמיגים יכולים לחדור לתא הנוסעים במהירויות גבוהות, ורעש המנוע נשמע בתוך התא בעת תאוצה, אם כי זה חלק מהחוויה הספורטיבית.

אבל הקסם האמיתי של הסטלביו מתגלה בכבישים מפותלים. התנהגות הכביש שלו פשוט מעולה. ההיגוי (Steering) חד, מדויק ובעל משקל אידיאלי. הוא מספק פידבק מצוין מהכביש ומאפשר לנהג לחוש בדיוק מה קורה מתחת לגלגלים. זוויות הגלגול בפניות מינימליות עבור SUV, והרכב שומר על אחיזת כביש גבוהה ומשרה ביטחון רב. מערכת ההנעה הכפולה Q4 (הנפוצה בגרסת ה-280 כ”ס בישראל) מסייעת לאחיזה ומאפשרת יציאה מהירה מפניות. תחושת הבלמים טובה, והם חזקים ויעילים. ברכב עם תיבת הילוכים אוטומטית, אין כמובן רגנרציה משמעותית כמו ברכב חשמלי או היברידי, והבלימה נעשית כולה על ידי הבלמים המכאניים.

קלות התמרון בעיר סבירה. ההיגוי הקל במהירויות נמוכות מסייע בחניה, אך הרדיוס סיבוב לא מהקטנים ביותר. נוכחות חיישנים ומצלמות חניה חיונית, במיוחד עקב הראות האחורית המוגבלת במקצת. היעדר גיר והעברת הילוכים מורגש לטובה ברכב חשמלי בכך שהתאוצה לינארית וזורמת, אך בסטלביו עם תיבת ה-ZF המצוינת, חווית העברת ההילוכים מהירה ומדויקת דווקא מוסיפה לאופי הספורטיבי שלו, למרות שמדובר בתיבת הילוכים אוטומטית ולא ידנית.

בטיחות ומערכות עזר לנהג – ציונים טובים ורשימת אבזור מלאה

בצד הבטיחות, אלפא רומיאו סטלביו זכה לציון מרשים של 5 כוכבים במבחני בטיחות הרשמיים של Euro NCAP. הוא הפגין הגנה טובה לנוסעים במגוון סוגי התנגשות. מבדקי בטיחות הדגימו מבנה מרכב קשיח ויעיל בספיגת אנרגיית הפגיעה.

הרכב מצויד כסטנדרט במספר רב של כריות אוויר ובמערכות בטיחות אקטיביות. בישראל, הסטלביו מיובא בדרך כלל עם חבילת מערכות ADAS (Advanced Driver Assistance Systems) מקיפה, במיוחד ברמות הגימור הגבוהות יותר. חבילה זו כוללת בדרך כלל בקרת שיוט אדפטיבית (Adaptive Cruise Control) שיודעת לשמור מרחק מהרכב שמלפנים, מערכת סיוע לשמירה על נתיב (Lane Keeping Assist) שיכולה להחזיר את הרכב בעדינות למרכז הנתיב, ניטור שטחים מת (Blind Spot Monitoring), התראת תנועה חוצה מאחור (Rear Cross Traffic Alert), בלימת חירום אוטונומית (Autonomous Emergency Braking) עם זיהוי הולכי רגל ורוכבי אופניים, והתראת עייפות נהג.

תפקוד המערכות הללו בעולם האמיתי סביר עד טוב. בקרת השיוט האדפטיבית פועלת בצורה חלקה יחסית, ומערכת שמירת הנתיב פועלת בעדינות ולא באגרסיביות מדי, אם כי היא אינה מערכת נהיגה אוטונומית מלאה ודורשת השגחה מתמדת של הנהג. התראות בטיחות שונות ברורות. חשוב לוודא בעת רכישה מה בדיוק כוללת חבילת האבזור הבטיחותי בכל רמת גימור ספציפית המשווקת בארץ, שכן לעיתים יש הבדלים קטנים בין שנתוני ייצור שונים או רמות גימור שונות, למרות שבדרך כלל הייבוא לישראל מגיע עם רמת אבזור גבוהה.

מחיר, רמות גימור ואחריות בישראל – כמה עולה אלפא סטלביו?

השאלה “כמה עולה” אלפא רומיאו סטלביו היא שאלה עם טווח תשובה לא קטן, התלוי בעיקר ברמת הגימור ושנת הייצור. נכון לאפריל 2025, המחירון של אלפא רומיאו סטלביו בישראל מתחיל בדרך כלל בסביבות ה-320,000 – 350,000 ש”ח לגרסאות הכניסה (בדרך כלל רמת גימור Sprint או מקבילה). גרסאות מאובזרות יותר כמו ה-Veloce יכולות להגיע לטווח מחירים של 380,000 – 430,000 ש”ח ויותר, תלוי באבזור נוסף שהוזמן. גרסת הקוואדריפוליו היא סיפור אחר לגמרי מבחינת מחיר, ויכולה בקלות לחצות את רף ה-600,000 ש”ח ויותר.

רמות הגימור העיקריות המשווקות בישראל עבור מנוע ה-2.0 ליטר הן בדרך כלל Sprint, Ti ו-Veloce. רמת הגימור Sprint מהווה את הכניסה לקטגוריה, אך עדיין מציעה אבזור טוב הכולל מערכות בטיחות אקטיביות, גג פנורמי, חישוקי 18 אינץ’ ועוד. רמת הגימור Ti מוסיפה לרוב אבזור נוחות ובטיחות נוסף. רמת הגימור Veloce היא הספורטיבית והמאובזרת ביותר, עם עיצוב חיצוני ופנימי אגרסיבי יותר, חישוקי 20 אינץ’, מתלים אדפטיביים (בחלק מהמקרים), מושבי ספורט ועוד. חשוב לבדוק את פירוט האבזור המלא המעודכן אצל היבואן או בסוכנויות, שכן ייתכנו שינויים קלים באבזור הסטנדרטי בין משלוחים.

תנאי האחריות המלאה על הרכב עומדים בדרך כלל על 3 שנים או 100,000 ק”מ, המוקדם מביניהם. האחריות על המנוע וה גיר מכוסה במסגרת האחריות המלאה. עלויות התחזוקה של רכב פרימיום אירופאי יכולות להיות גבוהות יותר בהשוואה לרכבים עממיים או יפניים. טיפולים תקופתיים, חלפים ושירותים יקרים יותר. כמו כן, שווי השימוש (ירידת ערך) עשוי להיות גבוה יחסית בהשוואה למתחרים הגרמניים הפופולריים יותר, אם כי בשנים האחרונות המצב השתפר מעט. היבואן מציע בדרך כלל חבילות שירות ותחזוקה שיכולות להוזיל מעט את העלויות השוטפות.

באשר ל תקלות או בעיות נפוצות, אלפא רומיאו סבלו בעבר ממוניטין מפוקפק בתחום האמינות. הסטלביו, בהיותו דגם מודרני יותר, מציג שיפור משמעותי. יחידת ההנעה (מנוע ובמיוחד תיבת ה גיר ZF) נחשבת אמינה ברובה. עם זאת, כמו בכל רכב מורכב, עלולות לצוץ תקלות קטנות במערכות חשמל או באבזור. חשוב לרכוש רכב עם היסטוריית טיפולים מסודרת ולהיות מודעים לכך שעלויות תיקונים מחוץ לאחריות יכולות להיות גבוהות. האחריות של היבואן חשובה במיוחד בהקשר זה, והיא מעניקה שקט נפשי ראשוני.

יתרונות

  • דינמיקת נהיגה מצוינת: ללא ספק היתרון הגדול ביותר. הסטלביו נוהג כמו סדאן ספורטיבית, עם היגוי חד, אחיזת כביש גבוהה והתנהגות שובבה ומהנה בפניות. הוא מספק חווית נהיגה מרגשת ומתגמלת, שהיא נדירה בקטגוריית ה-SUV.
  • ביצועי מנוע ו גיר: מנוע ה-2.0 ליטר עם 280 כ”ס חזק מאד ומספק ביצועים מרשימים. תיבת ה-ZF האוטומטית מהירה וחלקה, והשילוב ביניהם מצוין. גם בנהיגה יומיומית וגם בתאוצות מהירות, יש לרכב שפע כוח.
  • עיצוב חיצוני מרהיב: הסטלביו פשוט יפה. העיצוב האיטלקי שלו בולט בנוף ומעניק לו נוכחות ייחודית ואלגנטית-ספורטיבית. הוא גורם להרבה מבטים והוא שונה מהמראה השמרני יותר של חלק מהמתחרים.
  • אבזור עשיר (ברמות גימור גבוהות): רמות הגימור הגבוהות בישראל מגיעות עם רשימת אבזור נוחות ובטיחות ארוכה למדי, כולל מערכות ADAS מתקדמות, גג פנורמי, מושבים חשמליים ועוד, מה שהופך את השהות בתא הנוסעים לנעימה ונוחה.
  • פלטפורמה מודרנית ובטוחה: פלטפורמת ה”ג’ורג’יו” היא בסיס מצוין לדינמיקה ובטיחות, וציוני הריסוק הגבוהים מוכיחים זאת.

חסרונות

  • צריכת דלק גבוהה: עם מנוע בנזין חזק ומשקל של SUV, צריכת דלק ריאלית של כ-8-9 ק”מ לליטר (ולעיתים פחות) בנהיגה משולבת אינה נמוכה, ומהווה הוצאה משמעותית, במיוחד בהשוואה לרכבים היברידיים או חשמליים.
  • איכות חומרים והרכבה (בניואנסים): למרות שיפור ניכר, הסטלביו עדיין מפגר מעט אחר המתחרים הגרמניים המובילים מבחינת איכות חומרים בחלקים פחות גלויים בתא הנוסעים ודיוק ההרכבה הכולל.
  • טכנולוגיה ומולטימדיה (ביחס למתחרים): מערכת המולטימדיה אמנם שופרה, אך היא עדיין לא המתקדמת או המהירה ביותר בקטגוריה בהשוואה למערכות הממשק העדכניות של ב.מ.וו, מרצדס או אאודי.
  • מרווח פנים ותא מטען (יחסית): למרות שהוא סביר לקטגוריה, הסטלביו אינו המרווח ביותר מאחור או בעל תא המטען הגמיש ביותר. הפשרות העיצוביות עלולות להשפיע מעט על השימושיות המעשית למשפחה גדולה או למי שצריך נפח הטענה מקסימלי.
  • מוניטין אמינות ושווי שימוש: למרות שיפורים בדגמים האחרונים, המוניטין ההיסטורי של אלפא רומיאו עלול עדיין להשפיע על שווי השימוש ועל תפיסת האמינות בהשוואה למתחרים המוכרים יותר, מה שיכול להוביל לעלויות החזקה גבוהות יותר בטווח הארוך או קושי במכירה כיד שנייה (למרות שגם כאן חלה התקדמות).

אלפא רומיאו סטלביו בהשוואה למתחרים

אלפא רומיאו סטלביו מתמודד בזירה קשוחה מול שועלי קרבות ותיקים ומבוססים כמו ב.מ.וו X3, מרצדס GLC ואאודי Q5. בהשוואה למתחרים הללו, הסטלביו מציב את הדגש הברור ביותר על חווית הנהיגה. הוא אקזמפלרי מבחינה דינמית, עם היגוי מדויק וחדות פניה שאין למצוא כמעט באף SUV אחר בקטגוריה, למעט אולי פורשה מקאן היקר יותר. ה-X3 של ב.מ.וו קרוב אליו מבחינה דינמית, אך הסטלביו לרוב נחשב למהנה יותר לנהיגה. ה-GLC וה-Q5 נוטים להיות נוחים ומבודדים יותר, עם דגש על יוקרה ונוחות נסיעה על פני ספורטיביות טהורה. בצד הביצועים, מנוע ה-2.0 ליטר של הסטלביו (280 כ”ס) לרוב חזק יותר מהגרסאות המקבילות (כ-245-250 כ”ס) של המתחרים הישירים, מה שמעניק לו יתרון בתאוצה.

בהיבטי פנים וטכנולוגיה, הסטלביו מפגר מעט מאחורי המתחרים הגרמניים. תא הנוסעים שלו אולי מעוצב בצורה איטלקית נעימה לעין, אך איכות החומרים וההרכבה, במיוחד בפרטים הקטנים, אינה מגיעה לרמה הבלתי מתפשרת של אאודי Q5 או מרצדס GLC. מערכת המולטימדיה אמנם השתפרה, אך היא עדיין לא אינטואיטיבית או מתקדמת כמו מערכות iDrive של ב.מ.וו או MBUX של מרצדס. גם מבחינת מרווח פנים ותא מטען, הסטלביו אינו מוביל בהשוואה. לעומת זאת, הוולוו XC60 מתחרה ראוי המציע תא נוסעים נורדי מעוצב ורגוע, מערכות בטיחות מתקדמות וגרסאות פלאג-אין היברידיות, אך נוחות הנסיעה שלו רכה יותר ודינמיקת הנהיגה פחות מרגשת.

סיכום ומסקנות – האם כדאי לקנות אלפא רומיאו סטלביו?

אז אחרי שצללנו לעומק, הגיעה שעת פסק הדין. אלפא רומיאו סטלביו הוא רכב פרימיום שונה בנוף, וזה היתרון והחיסרון הגדול שלו בו זמנית. הוא מציע חווית נהיגה יוצאת דופן ועיצוב חיצוני מרהיב, שפשוט גורמים לך לרצות לנהוג בו ולהסתכל עליו. הביצועים מהמנוע הנפוץ בישראל מצוינים, והשילוב עם תיבת ה גיר ZF פשוט עובד נפלא. זהו רכב שמדבר לרגש, ומספק את ה”ספורטיביות האיטלקית” במעטפת SUV שימושית.

בהשוואה למתחרים כמו ב.מ.וו X3, מרצדס GLC ואאודי Q5, הסטלביו פחות “מושלם” בהיבטים מסוימים. הוא לא מציע את אותה רמת ליטוש בתא הנוסעים או את אותה טכנולוגיה מתקדמת ומבריקה במערכות המולטימדיה. הוא צמא יותר לדלק, ומוניטין האמינות ושווי השימוש עדיין מהווים שיקול עבור קונים רבים, למרות השיפורים. המרווח הפנימי וגמישות תא המטען אינם שיא הקטגוריה. כל אלה הם חסרונות שצריך לקחת בחשבון.

אז האם כדאי לקנות אלפא רומיאו סטלביו? התשובה היא: תלוי למי. אם אתם מחפשים את ה-SUV הכי נוח, הכי מאובזר בגימיקים טכנולוגיים, או עם שווי השימוש הטוב ביותר, כנראה שהסטלביו אינו הבחירה האידיאלית עבורכם, ומתחרים גרמניים או וולוו עשויים להתאים יותר. אבל אם אתם מחפשים רכב פרימיום עם שיק איטלקי, שמבליט את הנהג ומספק חווית נהיגה מרגשת שאין שנייה לה בקטגוריה, שאתם מוכנים לשלם עליה בצריכת דלק (או להשלים איתה) ועם פשרות קלות באיכות פנים וטכנולוגיה מול המובילים, אז הסטלביו בהחלט שווה מבחן נסיעה רציני. הוא מתאים במיוחד למי שהנהיגה חשובה לו מאד, שמעריך עיצוב וייחודיות, ושלא הולך רק “עם העדר”. בסופו של דבר, הסטלביו הוא רכב למי שבוחר בלב, ומוכן שהראש יבוא אחרי זה. ההמלצה הסופית שלנו היא למי שרוצה להכניס קצת “פאסון” איטלקי ותשוקה לחיים היומיומיים שלו, גם אם זה בא על חשבון היגיון קר וסטרילי.

דילוג לתוכן