סקירה מקצועית על מאזדה cx3 – חוות דעת, מחיר, צריכת דלק, בטיחות ועוד

ברוכים הבאים ל-PRK, פורטל הרכב המוביל בישראל. היום נצלול לעומק וננתח את אחד מרכבי הפנאי הקטנים והפופולריים שמשוטטים על כבישי ישראל: מאזדה CX-3. זה לא סתם עוד ג’יפון קטן, אלא נציג נאמן לפילוסופיית Zoom-Zoom המוכרת של היצרנית היפנית, כזה שמנסה להכניס קצת פלפל וכיף לנהיגה גם בקטגוריה פרגמטית מטבעה.

המאזדה CX-3, או בשמה המלא באנגלית Mazda CX-3, הוצגה לראשונה בשנת 2014 ונחתה בישראל זמן קצר לאחר מכן. היא ממוקמת מתחת לאחיה הגדולים יותר, ה-CX-5 וה-CX-30, ופונה בעיקר לקהל יעד צעיר יחסית, לזוגות ללא ילדים או עם ילד אחד קטן, ולמעשה לכל מי שמחפש רכב גבוה יחסית, מעוצב, ועם טאץ’ של ספורטיביות מבלי להתפשר יותר מדי על נוחות יומיומית. היא מתמודדת ראש בראש בקטגוריית רכבי הפנאי העירוניים עם שחקנים חזקים כמו יונדאי קונה (Hyundai Kona), טויוטה C-HR (Toyota C-HR), ניסאן ג’וק (Nissan Juke), קיה סטוניק (Kia Stonic), פיג’ו 2008 (Peugeot 2008) וסקודה קאמיק (Skoda Kamiq), ולכל אחד מהם יש את היתרונות והחסרונות שלו. הסקירה הזו ב-PRK תספק לכם את כל המידע שאתם צריכים כדי להחליט האם ה-CX-3 היא הבחירה הנכונה עבורכם בשוק הרכב הישראלי, בין אם אתם שוקלים רכישת רכב חדש או משומש.

בסקירה המקצועית הזו, שנועדה להיות מקיפה ומעמיקה אך גם קלילה ונגישה, נפרק את המאזדה CX-3 לגורמים. נתחיל בעיצוב החיצוני והפנימי, נמשיך למרווח הפנים ואיכות החומרים, נצלול לעולם הטכנולוגיה והאבזור, ננתח את יחידת ההנעה, הביצועים וצריכת הדלק הרלוונטית לשוק הישראלי, נסקור את חווית הנהיגה והתנהגות הכביש, נבחן את נושא הבטיחות ומערכות העזר לנהג, ולא נשכח כמובן את ההיבט הכלכלי: מחיר, רמות גימור, אחריות ועלויות תחזוקה. נסכם עם היתרונות והחסרונות הבולטים ונעניק לכם את פסק הדין שלנו – האם באמת כדאי לקנות את המאזדה CX-3, ולמי היא מתאימה ביותר בהשוואה למתחרות שלה. חשוב לציין שהסקירה מתייחסת לדגם כפי שהוא משווק בישראל נכון לתחילת 2025, כולל עדכוני דגם שהגיעו לאורך השנים, ותוך התייחסות לחוות דעת גולשים וניסיון מצטבר עם הרכב.

עיצוב חיצוני: פנינת ה-KODO

שפת העיצוב והרושם הכללי

המאזדה CX-3 היא כנראה אחד הרכבים הנאים ביותר בקטגוריית רכבי הפנאי הקטנים. מאזדה, עם שפת העיצוב “קודו” (KODO – Soul of Motion) שלה, הצליחה לייצר רכב שנראה זורם, דינמי ואלגנטי בו זמנית. הוא לא נראה כמו קופסה על גלגלים, אלא יותר כמו האצ’בק מוגבהת עם קווים ספורטיביים. הרושם הכללי הוא של רכב יוקרתי ומעוצב בקפידה, כזה שמושך תשומת לב מבלי להיות צעקני מדי. העיצוב החיצוני הוא ללא ספק אחד היתרונות המרכזיים של ה-CX-3.

אלמנטים עיצוביים ספציפיים

בחזית, הגריל הגדול והמזוהה של מאזדה, עם מסגרת כרום עבה שממשיכה לתוך יחידות התאורה הצרות והחדות, יוצר מראה נחוש ומודרני. יחידות התאורה, שבדרך כלל מציעות תאורת LED ברמות גימור גבוהות יותר, מוסיפות נופך טכנולוגי. מהצד, הצללית הדינמית בולטת במיוחד. קו המותניים המטפס והגג המשתפל לאחור יוצרים מראה דמוי קופה. בתי הגלגלים המודגשים והקלאדינג השחור התחתון מוסיפים את הטאץ’ המחוספס הנדרש מקרוסאובר, אך בצורה עדינה ולא מוגזמת. בחלק האחורי, הפנסים המעוצבים שחודרים לתוך דלת תא המטען, והפגוש הקומפקטי עם מפלטים כפולים (ברמות גימור מסוימות), משלימים את המראה הדינמי. עיצוב החלק האחורי הוא נקי ומסותת היטב.

חישוקים ונוכחות כביש

המאזדה CX-3 משווקת בישראל בדרך כלל עם חישוקי גלגלים בגדלים שונים, הנעים בין 16 ל-18 אינץ’. חישוקי ה-18 אינץ’ המוצעים ברמות גימור גבוהות יותר נאים במיוחד ומשדרגים משמעותית את מראה הרכב. למרות מידותיו הקומפקטיות יחסית (אורך של כ-4.27 מטרים), נוכחות הכביש של ה-CX-3 טובה בזכות הפרופורציות הנכונות והעיצוב המוצלח. בהשוואה לרכבים אחרים בקטגוריה, הוא נראה פחות “קופסתי” ויותר רכב פרטי מוגבה. העיצוב אמנם לא השתנה דרמטית מאז השקתו הראשונית, אך הוא עדיין נראה עכשווי וקולע לטעם הקהל הישראלי.

עיצוב פנים, איכות חומרים ומרווח

האווירה בתא הנוסעים והקונספט העיצובי

כשנכנסים לתא הנוסעים של המאזדה CX-3, מקבלים אווירה שונה מזו שברכבים רבים אחרים בקטגוריה. העיצוב מוקפד, נקי ופונה במיוחד לנהג. הקונספט הוא שילוב של מינימליזם פונקציונלי עם אלמנטים שיוצרים תחושה של רכב שאינו זול. הדשבורד מעוצב בצורה אופקית, עם מינימום כפתורים, רוב השליטה על מערכות הרכב מתבצעת דרך מסך המולטימדיה ובקר הסיבובי שלידו, גישה שמאזדה מטפחת ומוצאת חן בעיני רבים.

איכות החומרים המורגשת בחלקים שונים בתא הנוסעים משתנה. בחלקו העליון של הדשבורד ועל גבי דלתות הרכב בחלקן העליון תמצאו חומרים רכים ונעימים למגע, שמעידים על תשומת לב לפרטים ואיכות גבוהה. עם זאת, בחלקים התחתונים יותר, כגון הדלתות התחתונות או הקונסולה המרכזית סביב ידית ההילוכים, נעשה שימוש בפלסטיקה קשיחה יותר, כפי שמקובל בקטגוריה. איכות ההרכבה באופן כללי טובה מאוד, ולא תשמעו בדרך כלל קרקושים או רעשים מיותרים בפנים הרכב, גם בנסיעה על כבישים פחות סלולים. זה מעיד על תהליך ייצור איכותי.

הנדסת אנוש ונוחות המושבים

הנדסת האנוש במאזדה CX-3 טובה ברובה. מיקום הפקדים העיקריים, כמו אלה של בקרת האקלים הפיזית (שזה יתרון בפני עצמו בעידן מסכי המגע), הגיוני וקל לתפעול גם תוך כדי נהיגה. הבקר הסיבובי הממוקם בין המושבים לתפעול מסך המולטימדיה נוח מאוד לשימוש ומאפשר לשמור על ריכוז בכביש. הראות החוצה סבירה, אם כי קורות A הקדמיות יכולות מעט להפריע בשדה הראייה בפניות חדות. נוחות המושבים הקדמיים טובה, הם מציעים תמיכה צדדית ראויה ונוחים גם לנסיעות ארוכות יחסית. ברמות גימור גבוהות יותר ניתן לקבל ריפודי עור או שילוב שלהם, שמשפרים עוד יותר את התחושה היוקרתית.

מרווח פנים ותא מטען

וכאן אנחנו מגיעים לאחד החסרונות המרכזיים של המאזדה CX-3, במיוחד בהשוואה למתחרות רבות: המרווח הפנימי, ובפרט המרווח במושב האחורי ותא המטען. המרווח לנוסעים מאחור, הן לרגליים והן לראש (במיוחד בגלל הגג המשתפל), מוגבל למדי. מבוגרים בגודל ממוצע ימצאו את הנסיעה מאחור צפופה יחסית, ובמיוחד קשה להושיב שם שלושה מבוגרים. המרווח בכתפיים ובכלל אינו מהטובים בקטגוריה. הרכב מתאים יותר להסעת ילדים קטנים מאחור. תא המטען גם הוא קטן יחסית, עם נפח של כ-350 ליטר (נתון שיכול להשתנות מעט בין גרסאות ושנות ייצור). סף ההטענה גבוה למדי, מה שמקשה קצת על הכנסת פריטים כבדים. צורת תא המטען סבירה, אך אינה אחידה לחלוטין. בהשוואה למתחרות כמו סקודה קאמיק או יונדאי קונה (בגרסאות מסוימות), המאזדה CX-3 מפגרת משמעותית מבחינת מרווח ופרקטיות. לכן, אם מרווח הוא בראש סדר העדיפויות שלכם, כדאי לבדוק היטב את הרכב לפני הרכישה. אין הרבה פתרונות אחסון נוספים גאוניים בתא המטען, מה שהופך אותו לפחות שימושי עבור משפחות שזקוקות לנפח הטענה גדול באופן קבוע.

טכנולוגיה, אבזור ומולטימדיה

מערכות מולטימדיה וקישוריות

מערכת המולטימדיה המרכזית במאזדה CX-3 היא מערכת ה-Mazda Connect המוכרת של היצרן. היא ממוקמת בדרך כלל על גבי הדשבורד בצורת טאבלט צף, עם מסך בגודל 7 אינץ’. איכות התצוגה טובה, והגרפיקה ברורה. מהירות התגובה סבירה, אם כי לא הכי מהירה בקטגוריה בהשוואה למערכות חדשות יותר. מבנה התפריטים לוגי וקל להבנה לאחר הסתגלות קצרה, במיוחד בזכות התפעול באמצעות הבקר הסיבובי שציינו קודם, שהוא נקודת זכות גדולה לעומת תפעול מגע בלבד. הרכב תומך בקישוריות סמארטפונים דרך Apple CarPlay ו-Android Auto, אך ברוב הדגמים שמשווקים בישראל ובשנים הראשונות מדובר בחיבור חוטי בלבד (בדגמים עדכניים יותר וברמות גימור גבוהות זה יכול להיות אלחוטי). אין עוזר קולי מובנה מתקדם כמו ברכבים מודרניים יותר, אך ניתן להשתמש בעוזרים הקוליים של סמארטפון מחובר.

לוח מחוונים דיגיטלי ומערכת שמע

לוח המחוונים ב-CX-3 משלב בין מד מהירות אנלוגי מרכזי לבין מסכים דיגיטליים קטנים יותר בצדדים שמציגים נתונים נוספים, כמו סל”ד, צריכת דלק, נתוני דרך ועוד. הוא אינו לוח מחוונים דיגיטלי מלא הניתן להתאמה אישית מלאה כמו ברכבים גרמניים או קוריאניים מסוימים, אך הוא מציג את המידע החיוני בצורה ברורה. ברמות גימור גבוהות עשוי להיות מוצע גם תצוגה עילית (HUD) המקרינה מידע חשוב על השמשה הקדמית, תכונה שימושית מאוד לבטיחות ונוחות. איכות מערכת השמע הסטנדרטית טובה למדי עבור קטגוריה זו, וברמות גימור גבוהות יותר ניתן למצוא מערכת משודרגת המספקת סאונד איכותי יותר.

אבזור נוחות וטכנולוגיות ייחודיות

האבזור המוצע במאזדה CX-3 בישראל משתנה משמעותית בין רמות הגימור השונות. ברמת גימור בסיסית יחסית (“קומפורט” לדוגמה) תקבלו את האבזור ההכרחי כמו בקרת אקלים (חד-אזורית בדרך כלל), חלונות חשמל, מראות חשמליות, וכניסות USB. ככל שעולים ברמות הגימור (“לאקז’רי”, “פרימיום” ועוד), האבזור הופך עשיר יותר וכולל פריטים כמו כניסה והתנעה ללא מפתח, חימום מושבים קדמיים, גג שמש (לא פנורמי בדרך כלל), חיישני חניה אחוריים וקדמיים, מצלמת רוורס, פנסי LED קדמיים ואחוריים, ועוד. מאזדה מתמקדת גם בטכנולוגיות שקשורות לחוויית הנהיגה והבטיחות, כמו מערכות ה-ADAS (עליהן נפרט בהמשך) וכן טכנולוגיות ייחודיות כמו ה-G-Vectoring Control שמשפרת את התנהגות הרכב בפניות באמצעות שינויים עדינים במומנט המנוע. חשוב לבדוק את רמת גימור הספציפית שאתם בוחנים כדי לדעת בדיוק מה היא כוללת.

ביצועים, יחידת הנעה וצריכת דלק

יחידת ההנעה העיקרית

רוב המאזדות CX-3 שנמכרות בישראל מצוידות ביחידת הנעה אחת ומוכרת: מנוע בנזין אטמוספרי (ללא טורבו) בנפח 2.0 ליטר מסדרת Skyactiv-G. זהו מנוע שונה מהמנועים המוגדשים הנפוצים אצל המתחרים, והוא מתאפיין באופי פעולה לינארי יותר שדורש טיפוס בסל”ד כדי להפיק את מירב הכוח. המנוע הזה מייצר בדרך כלל הספק של כ-120 כוחות סוס (או סביב 115-150 קילוואט בהתאם לגרסה המדויקת ולשנת הייצור) ומומנט מרבי של כ-20.7 קג”מ.

תיבת הילוכים וביצועים

המנוע משודך כמעט תמיד לתיבת הילוכים אוטומטית פלנטרית עם 6 הילוכים. מאזדה התעקשה להישאר עם תיבה אוטומטית קלאסית ולא לעבור לתיבות כפולות מצמדים או רציפות הנפוצות אצל המתחרים, והבחירה הזו משתלמת מבחינת חלקות ונוחות נסיעה. העברת ההילוכים חלקה ומהירה למדי, והתיבה יודעת לנצל היטב את טווח הסל”ד של המנוע. נתון התאוצה מ-0 ל-100 קמ”ש עומד על כ-9-10 שניות, בהתאם למשקל ולגרסה. זה נתון סביר לקטגוריה, ומספיק בהחלט לנהיגה יומיומית, כניסה לנתיבי השתלבות ושיוט בכביש מהיר. בתאוצות ביניים, המנוע דורש הורדת הילוכים על מנת לייצר כוח משמעותי, מה שמזכיר את האופי האטמוספרי שלו, בניגוד למנועי טורבו שמושכים טוב יותר מסל”ד נמוך. למרות שהרכב מצויד ב’גיר’ אוטומטי עם ‘הילוכים’ פיזיים, התחושה הכוללת היא של יחידת הנעה יעילה ונעימה לשימוש ברוב המצבים.

צריכת דלק

ועכשיו, לנתון שמעניין את כולם: צריכת הדלק. נתוני היצרן לפי תקן ה-WLTP עבור מאזדה CX-3 עם מנוע 2.0 ליטר ותיבה אוטומטית נעים לרוב סביב 14-15 קילומטר לליטר בממוצע משולב. בפועל, בשוק הישראלי ובתנאי נהיגה יומיומיים שמשלבים נהיגה עירונית ובינעירונית, צריכת הדלק הריאלית נוטה להיות פחות טובה, במיוחד בהשוואה למתחרות עם מנועי טורבו קטנים יותר או מערכות היברידיות. ניתן לצפות לצריכת דלק ריאלית ממוצעת של כ-10-12 קילומטר לליטר, ונהיגה עירונית פקוקה או נהיגה דינמית יכולה להוריד את הנתון הזה בקלות. מנוע ה-2.0 ליטר האטמוספרי, למרות יתרונותיו האחרים, אינו שיא היעילות בקטגוריה. חשוב לזכור שחיפוש כמו “צריכת דלק” הוא עדיין מונח נפוץ גם עבור רכבים חשמליים, למרות שבהם מדברים על צריכת אנרגיה בקוט”ש לק”מ. במקרה של ה-CX-3, מדובר נטו על צריכת דלק בנזין. היעדר גרסאות היברידיות או חשמליות (לפחות בשנים בהן ה-CX-3 הייתה בדור העיקרי שלה בישראל) משפיע על עלויות התדלוק בהשוואה למתחרות שמציעות אופציות כאלה.

חווית נהיגה והתנהגות כביש

נוחות נסיעה ובידוד רעשים

חווית הנהיגה במאזדה CX-3 היא ללא ספק אחת מנקודות החוזק שלה. מאזדה שמה דגש רב על הדינמיות ותחושת הנהיגה, והדבר מורגש גם ברכב הפנאי הקטן הזה. נוחות הנסיעה טובה ברובה, אך היא נוטה להיות מעט נוקשה בהשוואה לחלק מהמתחרות, במיוחד על כבישים משובשים או פסי האטה. מערכת המתלים מכוילת כדי להעניק שליטה טובה על תנודות המרכב, וזה בא לעיתים על חשבון ספיגת מהמורות. בכבישים סלולים היטב, הנסיעה נוחה ונעימה. רמת בידוד הרעשים סבירה – רעשי מנוע נשמעים תחת מאמץ (בגלל הצורך להעלות סל”ד), רעשי רוח סבירים, ורעשי כביש יכולים להיות מורגשים, במיוחד ברמות גימור עם חישוקי 18 אינץ’ וצמיגים רחבים יותר. היא לא הרכב הכי שקט בקטגוריה, אבל בהחלט לא מהרועשים.

התנהגות דינמית ותחושת היגוי

ההתנהגות הדינמית של ה-CX-3 היא מהטובות בקטגוריה. ההיגוי מדויק, בעל משקל נכון (לא קל מדי ולא כבד מדי), ומספק תחושת כביש טובה יחסית. הרכב מגיב בזריזות לפקודות ההיגוי, והוא מרגיש נטוע ובטוח בפניות. זוויות הגלגול מינימליות בהשוואה לרכבי פנאי רבים, והשילוב של שלדה טובה וכיול מתלים מוצלח גורם לרכב להרגיש כאילו הוא מציע אחיזת כביש גבוהה. התחושה הכללית היא של רכב מהודק ומהנה לנהיגה, גם בכבישים מפותלים. תחושת הבלמים טובה, מדויקת ויעילה.

יציבות ותמרון

היציבות הכיוונית במהירויות גבוהות טובה ומשרה תחושת ביטחון בכבישים מהירים. הודות למידותיו הקומפקטיות יחסית, המאזדה CX-3 קלה מאוד לתמרון בעיר. קוטר הסיבוב סביר, הראות החוצה (למעט קורות A) טובה, ומצלמת הרוורס (ברמות גימור מתאימות) מקלה על חניה. ההיעדר של גיר רציף או כפול מצמדים, והשימוש בגיר אוטומטי פלנטרי סטנדרטי, תורם לתחושה חלקה וצפויה יותר בעת תמרוני חניה או זחילה בפקק בהשוואה לכלי רכב אחרים בקטגוריה עם סוגי הילוכים אחרים. חווית הנהיגה הכוללת בהחלט נותנת עדיפות לדינמיות וקשר בין הנהג לרכב.

בטיחות ומערכות עזר לנהג

מבחני בטיחות וציון Euro NCAP

נושא הבטיחות מקבל חשיבות עליונה ברכבים מודרניים, והמאזדה CX-3 בדרך כלל עמדה בסטנדרטים גבוהים בקטגוריה שלה. היא זכתה לציון מרבי של 5 כוכבים ב מבדקי בטיחות הרשמיים של ארגון ה-Euro NCAP (ארגון הבטיחות האירופי). הציון הגבוה משקף תוצאות טובות בקטגוריות השונות של המבחן, כולל הגנה על מבוגרים, הגנה על ילדים, הגנה על הולכי רגל ותפקוד מערכות הבטיחות האקטיביות. מבחני בטיחות אלו מהווים אינדיקציה טובה לרמת ההגנה שמספק הרכב במקרה של תאונה.

מערכות עזר לנהג (ADAS)

במהלך שנות ייצורה, המאזדה CX-3 שודרגה בהדרגה מבחינת מערכות ה-ADAS (מערכות עזר לנהג). רמות הגימור הגבוהות יותר בישראל בדרך כלל מציעות חבילת בטיחות אקטיבית מקיפה למדי. חבילה זו כוללת בדרך כלל מערכת בלימת חירום אוטונומית (AEB) שמזהה מכשולים מלפנים וגם הולכי רגל, מערכת סיוע לשמירה על נתיב הנסיעה (אקטיבית ברמות גימור מסוימות), בקרת שיוט אדפטיבית (ACC) ששומרת מרחק מהרכב שלפנים, ניטור שטחים מתים (BSM) כולל התרעה על תנועה חוצה מאחור (RCTA) בעת יציאה מחניה ברוורס, זיהוי תמרורים ועוד. חשוב לבדוק איזה רמה של בטיחות אקטיבית מוצעת בכל רמת גימור ספציפית, שכן לא כל המערכות היו סטנדרטיות בכל הגרסאות מכל השנים.

תפקוד המערכות הללו בעולם האמיתי הוא בדרך כלל טוב ומאוזן. הן אינן אגרסיביות מדי ומציקות בהתערבויות לא נחוצות, אלא נוטות לפעול בצורה חלקה ותומכת. מערכת בקרת השיוט האדפטיבית פועלת ביעילות גם במהירויות נמוכות ופקקים (בדגמים עדכניים יותר), ומערכת ניטור השטחים המתים שימושית מאוד בכבישים מהירים. קלות התפעול והכיול של המערכות תורמים לתחושת ביטחון גבוהה בנהיגה. הציון הגבוה ממבחני בטיחות וההיצע העשיר יחסית של מערכות ADAS ברמות הגימור הרלוונטיות הם בהחלט יתרונות משמעותיים ל-CX-3.

מחיר, רמות גימור ואחריות (ישראל)

כמה עולה המאזדה CX-3?

השאלה שכולם שואלים: כמה עולה המאזדה CX-3? המחיר של המאזדה CX-3, כמו כל רכב, משתנה משמעותית בהתאם לשנת הייצור, רמת הגימור, מצב הרכב ורמת הביקוש. בשוק הרכב המשומש בישראל, המחיר של מאזדה CX-3 משומשת נע בטווח רחב, החל מכ-60,000-70,000 ש”ח עבור דגמים משנים ראשונות (2015-2016) ברמות גימור בסיסיות, ועד לכ-100,000-120,000 ש”ח ואף יותר עבור דגמים עדכניים יותר (2019-2022) ברמות גימור עשירות. כמובן ש המחירון הרשמי של לוי יצחק או אתרים אחרים מספקים הערכה טובה יותר, אך יש לזכשוק הכללי מושפע מגורמים רבים. רכבים חדשים מהדגם אינם משווקים עוד בישראל (הייצור נפסק או הוחלף בדגמים אחרים), כך שההתייחסות למחיר נוגעת בעיקר לשוק היד שנייה נכון ל-2025.

רמות גימור מרכזיות בישראל

במהלך שנות שיווקה בישראל, המאזדה CX-3 הוצעה במספר רמות גימור עיקריות. הנפוצות ביותר כללו בדרך כלל רמות כמו “Comfort”, “Luxury”, ולעיתים “Premium” או גרסאות מיוחדות. ההבדלים המרכזיים ביניהן התבטאו בעיקר באבזור נוחות ובטיחות. רמות הגימור הגבוהות הציעו כאמור חישוקי 18 אינץ’ לעומת 16 אינץ’, ריפודי עור או שילובם, מושבים מחוממים, כניסה והתנעה ללא מפתח, חיישני חניה קדמיים, תצוגה עילית (HUD), ולעיתים גם חבילות ADAS מלאות יותר. חשוב לבדוק את רמת הגימור הספציפית של הרכב שאתם שוקלים לרכוש כדי לדעת מה בדיוק כלול בו, שכן ההבדלים באבזור יכולים להיות משמעותיים ולהשפיע על המחיר ועל חווית השימוש.

אחריות ועלויות תחזוקה

במקור, המאזדה CX-3 נמכרה בישראל עם אחריות יצרן מלאה של בדרך כלל 3 שנים או 100,000 ק”מ (המוקדם מביניהם). ברכבים משומשים, האחריות המקורית כבר כנראה פגה. מאזדה נחשבת ליצרן אמין יחסית, ופוטנציאל ל תקלות או בעיות נפוצות אינו גבוה במיוחד בהשוואה למתחרים מסוימים. עם זאת, כמו בכל רכב, ייתכנו בעיות ספציפיות לדגם או לשנתון מסוים. עלויות התחזוקה השוטפת סבירות עבור רכב בקטגוריה זו. טיפולים תקופתיים מתבצעים לפי הוראות היצרן (בדרך כלל כל שנה או 15-20 אלף ק”מ, המוקדם מביניהם) במרכזי שירות מורשים של היבואן או במוסכים כלליים. עלויות חלפים מקוריים יכולות להיות יקרות יחסית, אך זמינותם טובה. שווי השימוש של הרכב סביר, והוא נוטה לשמור על ערכו טוב יחסית בשוק היד שנייה בישראל.

יתרונות

  • עיצוב חיצוני מושך וייחודי: ה-CX-3 נחשבת לאחת המעוצבות ביותר בקטגוריה, עם קווים דינמיים ואלגנטיים שבולטים בהשוואה למתחרות.
  • חווית נהיגה מהנה ודינמית: כיול השלדה וההיגוי המדויק מעניקים תחושת נהיגה ספורטיבית ומרתקת יחסית לרכב פנאי קטן.
  • איכות חומרים והרכבה בתא הנוסעים: למרות שימוש בפלסטיקה קשיחה בחלקים מסוימים, איכות החומרים בחלקים הנראים לעין גבוהה וההרכבה מצוינת, מה שיוצר תחושה יוקרתית יותר.
  • מערכות בטיחות אקטיביות מתקדמות: רמות הגימור הגבוהות מציעות חבילת ADAS מקיפה ויעילה שתורמת משמעותית לבטיחות הנסיעה. מבדקי בטיחות ו מבחני בטיחות טובים.
  • אמינות מוכחת: מאזדה נהנית ממוניטין אמינות טוב, מה שמפחית חשש מ תקלות או בעיות משמעותיות לאורך זמן.
  • הנדסת אנוש טובה ותפעול נוח: השליטה על מערכת המולטימדיה באמצעות הבקר הסיבובי נוחה ובטוחה יותר מרוב מערכות המגע.

חסרונות

  • מרווח פנים מוגבל: המושב האחורי צפוף למבוגרים ותא המטען קטן יחסית בהשוואה למתחרים רבים בקטגוריה. זהו אחד החסרונות הבולטים ביותר של הרכב.
  • צריכת דלק פחות טובה מהממוצע: מנוע ה-2.0 ליטר האטמוספרי יעיל פחות ממנועי טורבו מקבילים או מערכות היברידיות, ו צריכת הדלק בפועל נוטה להיות גבוהה יותר.
  • נוחות נסיעה נוקשה יחסית: כיול המתלים הספורטיבי מגיע על חשבון נוחות ספיגת מהמורות, במיוחד בכבישים משובשים.
  • מערכת מולטימדיה ותיקה יחסית: מערכת ה-Mazda Connect טובה ונוחה לתפעול, אך היא אינה עדכנית ומתקדמת כמו מערכות חדשות יותר בהשוואה לחלק מהמתחרות העכשוויות.
  • שדה ראייה מוגבל קלות: קורות A הקדמיות עבות יחסית ויכולות להפריע לראות בפניות מסוימות.

בהשוואה למתחרים

המאזדה CX-3 מתמודדת, כאמור, בשוק תחרותי במיוחד. בהשוואה ליונדאי קונה למשל, ה-CX-3 מציעה לרוב חווית נהיגה מהנה יותר ועיצוב פנים יוקרתי יותר בחלקיו העליונים, אך מפגרת משמעותית במרווח הפנים, תא המטען, וכן ב צריכת דלק (במיוחד בהשוואה לגרסאות היברידיות או טורבו יעילות של הקונה). בהשוואה לטויוטה C-HR, שגם היא מתמקדת בעיצוב, המאזדה מרגישה מעט יותר דינמית לנהיגה, אך ה-C-HR מציעה לרוב מערכת הנעה היברידית יעילה יותר ועיצוב חיצוני אקסטרווגנטי יותר (עניין של טעם). מול רכבים כמו סקודה קאמיק, ה-CX-3 מפסידה בנוק אאוט בנושא המרווח ופרקטיות תא המטען, אך מנצחת כנראה ברוב סעיפי הדינמיות ואיכות החומרים הנתפסת. ניסאן ג’וק מציעה עיצוב מקורי ומוזר יותר (שוב, עניין של טעם) ומנועי טורבו קטנים יותר, בעוד שקיה סטוניק היא לרוב אופציה מעט זולה ופחות מוקפדת מה-CX-3. בכלליות, ה-CX-3 ממקמת את עצמה כאופציה עבור מי שמעריך עיצוב, איכות נתפסת, וחווית נהיגה על פני מרווח ופרקטיות מקסימלית או צריכת דלק מינימלית.

סיכום ומסקנות (פסק דין)

אם כך, מהו פסק הדין הסופי על המאזדה CX-3? מדובר ברכב פנאי קטן עם אישיות ברורה. הוא לא מנסה להיות הכל לכולם, ובמקום זאת מתמקד בחוזקות ספציפיות. העיצוב שלו עדיין נראה מצוין גם שנים לאחר השקתו, איכות החומרים בחלקים העליונים של תא הנוסעים וההרכבה מוסיפים נופך יוקרתי, וחווית הנהיגה היא אחת הטובות בקטגוריה. מערכות הבטיחות המתקדמות שמוצעות (ברמות גימור גבוהות) והמוניטין הטוב של מאזדה מבחינת אמינות (פחות חשש מ תקלות או בעיות משמעותיות) הם גם נקודות זכות חשובות, במיוחד בשוק היד השנייה. שאלת ה האם כדאי לקנות תלויה במידה רבה בצרכים וסדרי העדיפויות שלכם.

המאזדה CX-3 תתאים במיוחד לנהגים שמבלים את רוב זמנם לבד או בזוג, בעיקר בנסיעות עירוניות ובינעירוניות, ומעריכים רכב עם אופי, עיצוב נאה, ותחושת נהיגה טובה. היא מתאימה למי שמוכן להתפשר על המרווח הפנימי ותא המטען, ופחות מוטרד מ צריכת דלק שהיא סבירה אך לא מהטובות בקטגוריה. היא פחות מתאימה למשפחות עם ילדים שזקוקים למרווח גדול מאחור או לתא מטען שיכול להכיל עגלת תינוק וציוד נוסף בקלות. בהשוואה למתחרות הפרקטיות יותר, ה-CX-3 מציעה בעיקר את הסטייל והכיף לנהיגה. בשוק היד שנייה, היא מציעה שילוב אטרקטיבי של עיצוב, אמינות ודינמיות במחיר שיכול להיות תחרותי, אך יש לבדוק היטב את רמת הגימור ולזכור את מגבלות המרווח. בסך הכל, אם סדרי העדיפויות שלכם תואמים את החוזקות שלה, המאזדה CX-3 יכולה להיות בחירה מצוינת ומהנה.

דילוג לתוכן