רנו קליאו או פיג’ו 208

טוב, בואו נדבר על אחת הדילמות המתוקות ביותר בעולם הרכב הקטן. קטגוריית הסופרמיני היא כמו הליגה הראשונה בשטח העירוני והבינעירוני הקצר. קטגוריה פופולרית בטירוף. יש שם הרבה שחקנים טובים. אבל שניים שתמיד צצים בשיחות ובחיפושים הם צרפתים. אלה הרנו קליאו והפיג’ו 208. שניהם מגיעים מאותו מוצא גאוגרפי. שניהם מנסים לכבוש את הלב (ואת הכיס) שלנו. אז איך עושים השוואה נכונה בין שתי המכוניות המעולות האלה? במה כדאי לבחור? מה עדיף עבורכם? בואו נצלול פנימה ונראה על מה ללכת בסופו של דבר.

רנו קליאו מול פיג’ו 208: דו קרב צרפתי על הכביש

כשאתם מחפשים סופרמיני, אתם מחפשים רכב שיהיה מספיק קומפקטי לעיר, אבל גם מספיק נוח ובטוח לנסיעות קצרות מחוץ לעיר. הוא צריך להיות חסכוני בדלק. הוא חייב להיות פרקטי. וכמובן, רצוי שייראה טוב וירגיש נעים לנהיגה. גם הקליאו וגם ה-208 מכוונות בדיוק לשם. אבל הן עושות את זה בדרכים שונות לגמרי. קצת כמו לבחור בין קרואסון חמאה קלאסי (קליאו) לבין מאפה שקדים מפונפן וחדשני (208). שניהם טעימים, אבל אחרים לגמרי.

עיצוב חיצוני: יופי זה בעיני המתבונן (וגם כאן יש הבדל)

נתחיל מהרושם הראשוני. איך הן נראות? הקליאו, במיוחד בדורות האחרונים, הלכה על קו אבולוציוני. היא התפתחה, התעדכנה, קיבלה מתיחות פנים שריעננו אותה. היא נראית אלגנטית, זורמת, לא מתאמצת מדי. היא נאה, אבל לא בהכרח צועקת “תסתכלו עליי!”.

הפיג’ו 208 לעומתה? היא מגיעה עם אמירה עיצובית הרבה יותר נועזת. ה-208 הנוכחית נראית כמו פנתרה קטנה ומוכנה לקפוץ. אורות ה-LED בצורת ניבים, הפרופורציות הספורטיביות. היא בולטת בשטח, מושכת תשומת לב. אם אתם אוהבים ששואלים אתכם “וואו, איזה אוטו זה?”, ה-208 בהחלט עושה את זה.

  • קליאו: אלגנטי, מודרני, פחות “צועק”.
  • 208: נועז, עתידני, מושך תשומת לב.

אז מבחינת עיצוב, ההשוואה היא פשוטה: האם אתם טיפוסים של קלאסיקה מודרנית או של אמירה אופנתית וחדשנית? זה כבר עניין של טעם אישי.

פנים הרכב וטכנולוגיה: כאן מתחיל הריב האמיתי

היכנסו פנימה, וכאן ההבדלים הופכים משמעותיים באמת. רנו ופיג’ו לקחו כיוונים שונים לגמרי.

תא הנוסעים של רנו קליאו

הקליאו מציעה סביבת נהג מוכרת ואינטואיטיבית. יש מסך מגע (בדרך כלל אנכי בגרסאות המאובזרות) שמשולב יפה בדשבורד. יש כפתורים פיזיים לבקרת האקלים ועוד פונקציות חשובות. גלגל ההגה בגודל רגיל. לוח המחוונים יכול להיות דיגיטלי או אנלוגי, תלוי ברמת הגימור. הכל נמצא פחות או יותר איפה שהייתם מצפים למצוא אותו. איכות החומרים טובה ביחס לקטגוריה, הכל מרגיש מוצק ובנוי היטב. זה מקום נעים ופונקציונלי לבלות בו זמן.

תא הנוסעים של פיג’ו 208 וה-i-Cockpit

ה-208, ובכן, היא סיפור אחר לגמרי. פיג’ו הלכה על ה-i-Cockpit המפורסם שלה. זה אומר הגה קטן וקטום מלמעלה ולמטה, לוח מחוונים דיגיטלי (לרוב בתצוגת תלת מימד מגניבה בגרסאות מסוימות) שממוקם *מעל* ההגה, ומסך מגע מרכזי (הוא יכול להיות קטן יותר בגרסאות הבסיס). הגישה הזו מחייבת הסתגלות. יש אנשים שזה עובד להם מצוין, והם רואים את המחוונים בקלות מעל ההגה. יש אנשים שההגה מסתיר להם חלק מהמחוונים, וזה יכול להיות מעצבן. הכפתורים הפיזיים פחות נפוצים מאשר בקליאו, הרבה פונקציות מרוכזות במסך המגע (במיוחד בגרסאות הבסיס, בגרסאות הגבוהות יש “מקשי פסנתר” מקסימים מתחת למסך). ה-i-Cockpit מרגיש עתידני וייחודי, אבל הפרקטיות שלו תלויה מאוד במבנה הגוף שלכם ובאופן שבו אתם מתרגלים אליו.

אז מבחינת פנים הרכב וטכנולוגיה: השוואה מחייבת אתכם לשבת בשתי המכוניות. האם אתם מעדיפים את המוכר והנוח של הקליאו, או מוכנים להסתגל לחדשני והמסוגנן של ה-208? זה עניין קריטי בבמה כדאי לבחור.

חווית נהיגה: מי נוחה יותר ומי מהנה יותר?

בואו נדבר על מה שקורה כשמתניעים ונוסעים. כאן ההבדלים ממשיכים להיות מורגשים.

נהיגה ברנו קליאו

הקליאו נוטה להיות מכווננת יותר לכיוון נוחות. ספיגת המהמורות טובה, הנסיעה רכה ונעימה יותר, במיוחד בעיר ועל כבישים משובשים. ההיגוי מרגיש קליל וקל לתמרון. המנועים (לרוב 1.0 ליטר טורבו או 1.3 ליטר טורבו, תלוי שנתון וגרסה) מספקים ביצועים טובים ויעילים. תיבת ההילוכים הרציפה (בגרסאות ה-1.0 טורבו) או הרובוטית כפולת המצמדים (בגרסאות ה-1.3 טורבו) עשויות לדרוש הסתגלות מסוימת, אבל בסך הכל הן עושות עבודה טובה לשימוש יומיומי. הקליאו מרגישה בטוחה ויציבה גם במהירויות גבוהות יותר. היא לא ספורטיבית במיוחד, אבל היא נוחה, רגועה ופשוט עושה את העבודה מצוין ביום-יום.

נהיגה בפיג’ו 208

ה-208 נוטה להיות מכווננת קצת יותר לכיוון הדינמי. ההגה הקטן גורם לה להרגיש זריזה יותר, והוא גם די מדויק. ספיגת המהמורות נוקשה יותר מזו של הקליאו, מה שיכול להרגיש קצת פחות נוח על כבישים גרועים, אבל מצד שני נותן לה תחושה מחוברת יותר לכביש בפניות. המנועים (לרוב 1.2 ליטר טורבו בסדרה PureTech) נמרצים ויעילים. תיבות ההילוכים (אוטומטיות פלנטריות לרוב) לרוב חלקות ויעילות. בגרסאות מסוימות עם מנועים חזקים יותר, ה-208 יכולה אפילו להרגיש ממש זריזה ומהנה לנהיגה. היא מרגישה אולי קצת פחות יציבה במהירויות שיוט גבוהות מאוד בהשוואה לקליאו, אבל היא בהחלט מספקת חוויית נהיגה קצת יותר “מעורבת”.

ההשוואה כאן היא בין נוחות מרבית בקליאו לבין תחושה דינמית יותר ב-208. על מה ללכת אם הנוחות חשובה לכם יותר? כנראה קליאו. אם אתם אוהבים תחושה ספורטיבית יותר ופחות אכפת לכם מכל מהמורה בכביש? אולי ה-208 היא מה עדיף עבורכם.

פרקטיות ושטח פנימי: מי מרווחת יותר?

סופרמיני לא אמורה להחליף ואן, אבל היא עדיין צריכה להיות פרקטית לשימושים יומיומיים. קניות, ילדים קטנים, ציוד לטיול קצר. איך הן מסתדרות?

מרחב ופרקטיות בקליאו

תא המטען של הקליאו הוא מהגדולים בקטגוריה, בדרך כלל מעל 390 ליטר (תלוי בגרסה ובשנתון). זה יתרון משמעותי כשיש לכם עגלת תינוק, קניות גדולות או מזוודות. המרחב מאחור סביר לשני מבוגרים בגודל ממוצע לנסיעה קצרה, או לשני ילדים. שלושה מבוגרים יהיה צפוף. יש תאי אחסון סבירים בתא הנוסעים. היא פשוט מתוכננת היטב מבחינת ניצול מקום.

מרחב ופרקטיות ב-208

תא המטען של ה-208 קטן יותר משמעותית, בדרך כלל בסביבות 310-350 ליטר (שוב, תלוי גרסה). זה עדיין מספיק לרוב השימושים היומיומיים, אבל ההבדל מורגש כשיש עומס גדול. המרחב מאחור דומה לזה של הקליאו – סביר לשניים, צפוף לשלושה. תאי האחסון בתא הנוסעים גם הם סבירים. ה-208 אולי נראית גדולה ומרשימה יותר מבחוץ, אבל בפנים היא קצת פחות פרקטית מבחינת שטח העמסה.

אם תא מטען גדול הוא פקטור מרכזי עבורכם, ההשוואה ברורה לטובת הקליאו. בבמה כדאי לבחור אם אתם הורים לילדים קטנים או מרבים לנסוע עם ציוד? הקליאו כנראה תהיה מה עדיף.

בטיחות: שתי הצרפתיות מצטיינות

כאן יש חדשות טובות: גם הקליאו וגם ה-208 קיבלו ציון בטיחות גבוה במבחני הריסוק של Euro NCAP (לרוב 5 כוכבים, תלוי שנתון). שתיהן מגיעות עם חבילות אבזור בטיחות אקטיבית מתקדמות, הכוללות בדרך כלל בלימת חירום אוטונומית, תיקון סטייה מנתיב, ובגרסאות המאובזרות יותר גם בקרת שיוט אדפטיבית ועוד. אין כאן הבדל מהותי שיכריע על מה ללכת, שתיהן מציעות רמה גבוהה של בטיחות אקטיבית ופסיבית ביחס לקטגוריה שלהן.

אמינות ועלויות אחזקה: נושא למחשבה

זה נושא קצת יותר עדין, וקשה לתת עליו תשובה חד משמעית, במיוחד כשמשווים דגמים שונים משנים שונות. באופן כללי, מותגים צרפתיים סבלו בעבר ממוניטין פחות זוהר בתחום האמינות לטווח ארוך, בהשוואה למשל ליצרנים יפניים. אולם, בדורות האחרונים חל שיפור משמעותי. חשוב לזכור שעלויות אחזקה יכולות להיות מושפעות מאוד מסוג המנוע/גיר שבחרתם וממורכז השירות שתבחרו.

מנועי הטורבו הקטנים בשני הדגמים יעילים מאוד בדלק בנהיגה מתונה בעיר, אבל צריכת הדלק עשויה לעלות משמעותית בנסיעות מהירות יותר או עם עומס. תיבות ההילוכים (בעיקר הרובוטית כפולת המצמדים בקליאו הישנה יותר, והרציפה בקליאו החדשה יותר) עשויות להיות רגישות יותר לאופן הנהיגה ולתחזוקה מאשר תיבה אוטומטית פלנטרית (שנפוצה יותר ב-208 החדשה). חשוב לבדוק היסטוריית טיפולים, ורצוי לבחור ברכב שטופל בזמן במוסכים מורשים.

לפני שמחליטים במה כדאי לבחור רק על בסיס סעיף זה, מומלץ להתייעץ עם בעלי רכב ספציפיים לאותה שנתון/גרסה ולבדוק עלויות טיפולים במוסכים שונים. ההשוואה האמיתית היא בין עלויות בפועל, ולא רק שמועות.

בשורה התחתונה: במה כדאי לבחור?

אז אחרי כל ההשוואה הזו, מה עדיף? על מה ללכת? כמו תמיד, התשובה היא “זה תלוי”. תלוי בכם, בצרכים שלכם, ובהעדפות האישיות שלכם.

כדאי לבחור ברנו קליאו אם:

  • אתם מעדיפים נוחות נסיעה מקסימלית בעיר ומחוצה לה.
  • עיצוב ותא נוסעים קלאסיים ומוכרים מדברים אליכם יותר.
  • תא מטען גדול ומרחב פנימי מנוצל היטב חשובים לכם.
  • אתם מחפשים רכב פרקטי ונעים ליום-יום בלי הרבה “הפתעות”.

כדאי לבחור בפיג’ו 208 אם:

  • אתם נמשכים לעיצוב חיצוני ופנימי נועז וייחודי.
  • אתם מוכנים להסתגל ל-i-Cockpit ונהנים מהתחושה העתידנית שהוא נותן.
  • אתם מעדיפים חוויית נהיגה קצת יותר דינמית ומרגישים מחוברים יותר לכביש.
  • אתם מחפשים רכב עם “אופי” ובולטות.

בסופו של דבר, ההמלצה הכי טובה היא פשוט ללכת ולנהוג בשתיהן. הרגישו את ההבדלים בתנוחת הנהיגה, בהיגוי, בנוחות הנסיעה, בתפעול המערכות. רק כך תוכלו לדעת בוודאות על מה ללכת ובמה כדאי לבחור עבור הצרכים הספציפיים שלכם.

שתי המכוניות האלה הן אופציות מעולות בקטגוריית הסופרמיני, וכל אחת מביאה משהו אחר לשולחן. מקווים שהמדריך המפורט הזה עזר לכם לעשות קצת סדר במחשבות ולהתקרב להחלטה הנכונה עבורכם. בהצלחה בחיפושים ובנהיגה!

דילוג לתוכן