מהו מענק גריטה ומי זכאי לו?

מהו מענק גריטה ומי זכאי לו?

המשרד להגנת הסביבה מחוקק מעת לעת חוקים חדשים שמטרתם למנוע את הימצאותו של אוויר מזוהם עד כמה שניתן היוצר בעיות בריאותיות לכל מי שגר בסביבת מגורים מזוהמת.

נא ליצור קשר לגבי פירוק רכבים בלבד! 052-9095458

אחד המקומות שבהם קיים זיהום גבוה הוא במרכזי הערים עקב הכמות הגדולה של הרכבים, האוטובוסים והמשאיות הנעים שם ללא הרף לאורך כל שעות היממה.

גריטת רכבים כבדים

כבר בשנת 2009 בוצעה סלקציה של הרכבים המזהמים וכמויות גדולות מאד של רכבים מזהמים שגילם היה מעל עשרים שנה הורדו מהכביש תמורת קבלת מענק שערכו היה 3.000 ₪ עבור כל רכב.

על בעלי כלי רכב כבדים מזהמים שהם בעלי מנוע דיזל הוטלה לא מכבר סנקציה משמעותית והם לא יכולים החל מחודש נובמבר 2018 לחדש את רישיון הנהיגה שלהם על הרכב הכבד אלא אם הותקן בו מסנן חלקיקים המצמצם את זיהום האוויר המופץ על ידי המשאיות הללו.

המשרד להגנת הסביבה מציע לבעלי הרכבים מסוג זה שאינם מעוניינים להתקין מסנן חלקיקים עקב העובדה שמדובר ברכב מאד ישן, לבצע הליך גריטה של הרכב. כל בעל רכב שיפעל בדרך זו יקבל מענק כספי מהמדינה אשר גובהו של נע בין 22.000 – 5.000 ₪ בהתאם לפרמטרים שונים כמו גילו של הרכב ומצבו המכני.

בעלי הרכב יוכלו לקבל את המענקים הללו לאחר העברת הרכב למגרש הגרוטאות. מומחי הרכב, יפנו את הרכב להליך של גריטה אשר כולל הוצאת כל חלקי המתכת והעברתם למחזור.

אפשר להעביר למגרשי הרכבים הללו, רכבים ישנים אשר אי אפשר להתניע אותם, בעלי רישיון תקף לשנה מיום העברת הרכב למגרש, רכב דיזל התואם את הגדרות החוק של הרכבים המיועדים לגריטה רכב שאין עליו עיקול או שעבוד, משאית ששוקלת במינימום 12 טון או יותר ויכולה להביע שמונה נוסעים או למעלה מכך. המטרה היא לפנות את הרכבים הללו מצדי הדרכים כיוון שיש בהם רעלים.

במגרשי הגריטה ימלאו בעלי הרכים הללו את המסמכים הרלוונטיים, ישאירו את הרכב ויקבלו בהמשך את המענק שהובטח להם בהתאם להוראות החוק.

כתוב/כתבי תגובה

דילוג לתוכן